Bratislav Stankovic
Bratislav Stankovic

Bratislav började träna aikido 1997 på Iyasaka Aikido klubb under ledning av Urban Aldenklint och fortsatte sedan på Nakaima Aikidoklubb under ledning av Åke Bengtsson. Han har gått flera tränarutbildningar: Idrottsförbundets Grundtränarutbildning nivå 1, Svenska Budo- och kampsportsförbundets Tränarutbildning steg 1 och 2, Aikidoförbundets och budoförbundet barninstruktörsutbildning, Aikido fukushidoinutbildningen genom Svenska Aikidoförbundet. Bratisalv pedagogisk teknisk utbildning och erfarenheter som gymnasietekniklärare.

 

Bratislav säger att hans inspirationskällor är alla de kunniga och trevliga aikidokas och instruktörer han träffat på aikidomattan. Han föredrar mjuk och rörlig aikido. Har även tränat Shotokan karate, Svenska jujutsu förbundets Ju-jutsu och Tai chi.

 

Internationella aikidoerfarenheter: har tränat aikido i Sverige, Japan, Norge, Serbien, Thailand, Frankrike, Ryssland, Island.

Födelseår: 1964

Grad: 2 dan Aikikai Aikido Fukushidoin

Började träna aikido hösten 1997 på Iyasaka Aikidoklubb


Reija Heikkilä
Reija Heikkilä

Reija är en uppskattad tränare för ungdomsgruppen och assistent till barngruppen.

Aikido för mig är som en trogen vän. Den ger en härlig energi som gör mig glad och avslappnad och ger en inre styrka och harmoni längs vägen. Energier möts, samarbetar och utvecklas tillsammans när vi tränar alla med alla och tillsammans bygger vi den harmoniska vägen / Aikidon.

 

Inspirationskällor: Inspirationskällor är alla man tränar med, man får med sig alltid något nytt.

Födelseår: 1977

Grad: 3 kyu

Började träna aikido: 2016 i Nacka Aikidoklubb


Henrik Jakobsson

Henrik Jakobsson 

 

Henrik började träna i slutet av 80-talet. Förutom på Nakaima tränar Henrik även i Minnano Aikido klubb där han är ordförande och tränare.

Aikido handlar för mig om kommunikation. Keiko, det vi vanligen kallar träning, är ett sätt att öva oss i att förstå vår omgivning och att samarbeta med de människor vi möter i vardagen. Aikido förutsätter att vi är tillåtande. Vi måste låta vår partner agera för att vi ska kunna öva vår aikido. Utan partner finns ingen aikido. Jag började med aikido i slutet av 80-talet. Aikidon har betytt olika saker för mig i olika skeenden av livet. En stor fördel med att inte tävla är att det är lätt att besöka andra klubbar med deras medlemmar, för att mötas just i aikidon. Vi behöver inte alla göra likadant, vi kan ändå mötas i vår aikido. Jag har ofta med mig aikidodräkten när jag reser och har hunnit besöka flera dojo i olika länder.

Namn: Henrik Jakobsson
Födelseår: 1974
Grad: 5 dan Aikikai Aikido Shidoin


Åke Bengtsson

 

Åke är en erfaren Aikidoinstruktör med många år på Iyasaka som är idag Sveriges största aikidoklubb. Åke har också tillbringat mycket tid på träning på olika läger i Europa och i Japan. Åke Bengtsson startade sin Aikido bana 1977 i klubben Nakaima som Lennart Linder grundade så i år har Åke fyllt 41 år med aikidon. Lennart Linder var en av Sveriges främsta Aikido instruktörer och har genom åren inspirerat många inom Sveriges Aikido. Dåtidens Nakaima var placerad i Sätra. Dagens Nakaima är på ett sätt en arvtagare och hyllning till Lennart Linder och hans Aikido och vill på så sätt föra vidare och utveckla hans idéer om aikido.

Inspirationskällor: Lennart Linder, Yasuo Kobayashi, Kazuo Igarashi, Urban Aldenklint, Hiroaki Kobayashi, m fl.

Internationella aikidoerfarenheter: Tränat på läger i Sverige, Japan, Frankrike, Island, Serbien.

Födelseår: 1955

Grad: 6 dan aikikai

Började träna aikido: 1977 i Nakaima med Lennart Linder


Béatrice le Gall-Bengtsson


Béatrice föddes 1963 i Bretagne i Frankrike. Hon började träna aikido 1984 med Jean-Paul Auffray som är inspirerad av Yamaguchi sensei.
Under några år har hon även tränat för Franck Noël.

Internationella aikidoerfarenheter: Frankrike, Sverige, Serbien ..

Födelseår: 1963

Grad: 2 dan